EventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Az EU külügyi főbiztosa elítélte a grúz rendőri erőszakot

Vízágyúval lövik a békés tüntetőket Tbilisziben
Vízágyúval lövik a békés tüntetőket Tbilisziben Szerzői jogok Zurab Tsertsvadze/Copyright 2024 The AP. All rights reserved
Szerzői jogok Zurab Tsertsvadze/Copyright 2024 The AP. All rights reserved
Írta: Euronews/HF
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Josep Borell felszólította a grúz hatóságokat, hogy biztosítsák a gyülekezéshez való jogot és sürgette a külföldi ügynökökről szóló törvénytervezet visszavonását.

HIRDETÉS

Az Európai Unió külügyi biztosa elítélte a külföldiügynök-törvény miatt békésen tiltakozó grúz tüntetők elleni brutális rendőri fellépést. Elfogadhatatlannak minősítette azt, ami Tbilisziben történt.

Josep Borrell az X-en (korábban Twitter) azt írta; „Határozottan elítélem a grúziai tüntetők elleni erőszakot, akik békésen demonstráltak a külföldi befolyásról szóló törvény ellen. Grúzia az EU tagjelölt országa, felszólítom a hatóságait, hogy biztosítsák a békés gyülekezéshez való jogot. az erőszak alkalmazása ennek elfojtására elfogadhatatlan."

Az uniós diplomata sürgette Grúzia politikai vezetőit, hogy vonják vissza az úgynevezett külföldi ügynökökről szóló törvénytervezetet, hangsúlyozva, hogy az ellentétes az uniós normákkal és értékekkel, valamint akadályozhatja Grúzia előrehaladását az uniós tagság felé.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Ezrek gyűltek össze Grúziában a vitatott külföldi befolyás átláthatósági törvényének támogatására

Nem csillapodnak az ügynöktörvény által kiváltott indulatok Grúziában

Az EU sürgeti Grúziát, hogy ne fogadja el a "külföldi befolyásról" szóló törvényt