EventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Az ügynöktörvény ellen tüntettek Tbilisziben

Tüntetők az ügynöktörvény elleni tiltakozáson Tbilisziben, 2024. április 30-án.
Tüntetők az ügynöktörvény elleni tiltakozáson Tbilisziben, 2024. április 30-án. Szerzői jogok Zurab Tsertsvadze/Copyright 2024 The AP. All rights reserved
Szerzői jogok Zurab Tsertsvadze/Copyright 2024 The AP. All rights reserved
Írta: Euronews és AP
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied
A cikk eredetileg ezen a nyelven jelent meg: angol

Kritikusai szerint az úgynevezett „orosz törvény” aláásná a demokráciát, és lerombolná Grúzia esélyeit az Európai Unióhoz való csatlakozásra.

HIRDETÉS

Több ezren vonultak Tbiliszi utcáira a külföldi befolyások átláthatóságáról szóló törvénytervezet elleni tüntetésen, miközben a grúz parlament megvitatta a törvényjavaslat második olvasatát.

A tervezet szerint – orosz mintára – külföldi ügynökként regisztrálnák azokat a médiumokat és nem kereskedelmi szervezeteket, amelyek finanszírozásuk több mint 20 százalékát külföldről kapják.

Egy tüntető azt mondta, nem akarnak szovjet rezsimet, amit a szüleik a bőrükön tapasztaltak. Szerinte mindenkinek az utcára kell vonulnia, nemet kell mondania az orosz típusú törvényekre és igent Európára.

A kormányzó Grúz Álom párt által javasolt törvénytervezet támogatói szerint az átláthatóság biztosítása kulcsfontosságú a nemzeti szuverenitás megőrzéséért folytatott küzdelemben. Kritikusai szerint viszont a törvénytervezet aláássa a demokráciát, és tönkre teheti az ország esélyeit az Európai Unióhoz való csatlakozásra.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Ezrek gyűltek össze Grúziában a vitatott külföldi befolyás átláthatósági törvényének támogatására

Nem csillapodnak az ügynöktörvény által kiváltott indulatok Grúziában

Az EU sürgeti Grúziát, hogy ne fogadja el a "külföldi befolyásról" szóló törvényt