EventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Bűnszervezetek beépülése zajlik a svéd közszférába, figyelmeztet egy lap

Illusztráció
Illusztráció Szerzői jogok Fredrik Persson/AP
Szerzői jogok Fredrik Persson/AP
Írta: Euronews/ÁG
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Az igazságügyminiszter komolyan veszi a jelzést, és hatékony intézkedéseket ígér.

HIRDETÉS

Bandák akarnak beépülni rendőrségi alkalmazottakon keresztül a svéd közszférába a Dagens Nyheter című lap információi szerint. A bűnszervezetek igyekeznek soraikba beépíteni, majd téglaként használni rendőröket, hogy bizalmas információkról, például tervezett razziákról értesüljenek.

Gunnar Strömmer igazságügyi miniszter hangsúlyozza, hogy a lap információja a rendőrség esetleges sebezhetőségét mutatja, ezért hatékony intézkedéseket kell hozni a rendszer védelmére.

A bűnözők több módszert is alkalmaznak, hogy titkos információkhoz jussanak. A rendőrökkel való szexuális kapcsolat létesítése visszatérő gyakorlat.

Louise Brown, a korrupció elleni küzdelem szakértője a maffia módszereihez hasonlítja, amikor ott dolgozókat beépítve szivárognak be a közszférába bűnözők, hogy a hatósági munkát befolyásolva további bűncselekményeket követhessenek el.

A lap által feltárt példák között van, amikor egy nyomozó minősített információkat szivárogtatott ki, illetve amikor egy rendőr házkutatásra figyelmeztette egy gyilkosság gyanúsítottját, vagy amikor egy hírhedt bűnözővel tudatta a beépített ember egy nyomozás friss, de titkosított információit.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

A bűnbandák felszámolását követelik a svédek

Svéd alezredes: Putyin F-16-osokra vonatkozó fenyegetése a NATO-val való háború kezdete lehet

Svédország: terrorizmus előkészítésével gyanúsítható embereket vettek őrizetbe