EventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Újabb rögtönzött menekülttábort számoltak fel a párizsi hatóságok

A rendőrség hajnalban körülbelül 100 menedékkérőt zavart el a párizsi városháza elől
A rendőrség hajnalban körülbelül 100 menedékkérőt zavart el a párizsi városháza elől Szerzői jogok AP Photo
Szerzői jogok AP Photo
Írta: Andrea Hajagos és AP
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Civil szervezetek szerint a közelgő olimpia miatt zavarják el a menedékkérőket a francia főváros utcáiról, de Párizs vezetése szerint az akciónak biztonsági és jóléti okai vannak.

HIRDETÉS

Kiürített egy rögtönzött menekülttábort a francia rendőrség a párizsi városháza előtt, ami civil szervezetek szerint annak a kampánynak a része, amelynek célja, hogy eltávolítsák a menedékkérőket Párizs utcáiról a nyári olimpia előtt.

A hajnali akcióban a hatóságok 100 férfit és tizenéves fiút szólítottak fel arra, hogy hagyják el a területet. A menekülteket buszokkal akarták egy külvárosi tranzitközpontba szállítani.

"A legtöbben valószínűleg nem hajlandók elmenni egy másik városba, mert akkor elveszítik a fellebbezés lehetőségét. Ezért azt csinálják, hogy fogják a holmijukat, odébb állnak, és letelepednek egy másik helyen. Ezt a problémát láttuk Párizs más részein is az olimpia közeledtével, mert elkezdték felépíteni a helyszíneket, nekik pedig nincs hová menniük," mondta az egyik civil szervezet, a Le Revers de la Medaille koordinátora, Antoine de Clerck.

Párizs vezetése tagadja, hogy a lépésnek köze lenne az olimpiához, és azt állítja, hogy az akció biztonsági és jóléti okokból történt. A rendőrség a korábbi években is szervezett ilyen akciókat tavasszal, azután, hogy a téli hónapokban hagyták, hogy a menedékkérők sátortáborokban éljenek a francia főváros utcáin.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Gyors tempóban bontatják el a menekülők sátrait Párizsban

Áthelyezhetik a párizsi olimpia megnyitóját, ha a magas biztonsági kockázat ezt indokolja

Bevándorlókat távolított el Párizsból a francia rendőrség az olimpia jegyében