EventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Sajtóértesülések szerint Izrael ultimátumot adott a Hamásznak

Romok Rafahban egy izraeli légicsapás után
Romok Rafahban egy izraeli légicsapás után Szerzői jogok Ismael Abu Dayyah/AP
Szerzői jogok Ismael Abu Dayyah/AP
Írta: Magyar Ádám
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A Wall Street Journal úgy tudja, hogy ha a terrorszervezet nem fogadja el egy héten belül az asztalon lévő tűzszüneti javaslatot, akkor Izrael megindítja a rafahi offenzívát.

HIRDETÉS

Egyhetes ultimátumot adott Izrael a Hamásznak a túsz- és fogolycserével járó tűzszüneti javaslata elfogadására a Wall Street Journal értesülése szerint. A lap úgy tudja, hogy ha a palesztin terrorszervezet nem egyezik bele a feltételekbe a határidő lejártáig, az izraeli hadsereg elindítja a szárazföldi offenzívát Rafah ellen.

Az ENSZ-Titkársághoz tartozó Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala attól tart, hogy ennek katasztrofális következményei lennének.

„A legfontosabb, hogy az ott tartózkodó több százezer ember közvetlen életveszélyben lenne, ha támadás történne. Tehát, ha ez megtörténik, akkor mindkét esemény, amire a sürgősségi segélykoordinátor figyelmeztetett, megvalósulhat: a civilek lemészárlása mellett hihetetlen csapás érné a humanitárius műveletet az egész övezetben, mivel azt elsősorban Rafahból irányítják” – mondta a testület szóvivője.

Netanjahu szerint minden túszt haza fognak hozni

Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő pénteken ígéretet tett arra, hogy az összes túszt kiszabadítják.

„Nagy erőfeszítéseket teszünk. Eltökélt szándékunk, hogy mindenkit visszahozzunk, az élőket és a halottakat egyaránt. A mai napig 124 embert hoztunk vissza, de még többen vannak. Nem felejtünk el senkit” – jelentette ki Netanjahu.

Rafah ellen közben újabb és újabb légicsapásokat indít az izraeli hadsereg. Helyi információk szerint az egyik legutóbbi támadásban egy család öt gyermeke is életét vesztette.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Izraelnek választania kell a rafahi offenzíva és a túszok megmentése között?

Izrael újra megnyitotta az erezi átkelőt

Hágai Nemzetközi Bíróság: Németország nem működik közre népirtásban Gázában