NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Hajdu Szabolcs föltette az i-re a pontot

Hajdu Szabolcs a Kálmán-nap című filmben
Hajdu Szabolcs a Kálmán-nap című filmben Szerzői jogok Budapestfilm
Szerzői jogok Budapestfilm
Írta: Kiss Gábor
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Az Egy százalék indián a nagy sikerekű Ernelláék Farkaséknál és a Kálmán-nap folytatása színpadon, és hamarosan jön filmen is.

HIRDETÉS

“Tudod, milyen kurva nehéz egyáltalán felismerni, hogy ez nem természetes. Mire felismered, mire összerakod, eltelik tíz év. És akkor még csak ezután jön, hogy lebontsd magadban a beidegződéseket és kitalálj a helyükre valami mást. És nincs senki, aki megmutassa. Tudod milyen kibaszott nehéz? Nincs modell! Magadnak kell megtalálnod valamit! Mire helyrebillensz, kész. Eltelt az élet.”

A Jurányi Ház színpadán Hajdu Szabolcs szájából elhangzó mondatokban sűrűsödik mindaz, ami a felszín alatt fortyog a szereplőkben a szerző legújabb darabjában. Az Egy százalék indián az író-rendező-színész trilógiájának harmadik darabja Tankó Erika, Jakab Juli, Pető Kata, Gelányi Imre, Szabó Domokos és a szerző előadásában.

Az előző két darabhoz (Ernelláék Farkaséknál, Kálmán-nap) hasonlóan itt is középkorú párok beszélgetnek egy szűk térben egymással, illetve monologizálnak párjaik társaságában. A sok humoros jelenet közben is érzékelhető a párok egymástól való elhidegülése, az elfojtott indulatok feszültsége.

Az Egy százalék indián emellett az örökölt magatartási modellekre, a hímsovinizmusra és a modern kori nemi szerepek kérdéskörére fókuszál.

A trilógia elkészültének örömére unikális kulturális élményre invitálja a közönséget a Hajdu Szabolcs nevével fémjelzett Látókép Ensemble, a B32 Galéria és Kultúrtér, valamint a Budapest Film: egyedi összeállításban találkozik a mozi és a színház.

Április 13-án a trilógia első darabja, Hajdu Szabolcs 2016-ban bemutatott Ernelláék Farkaséknál című alkotását nézheti meg a közönség a B32 Galériaában. A díjnyertes filmben régi és új konfliktusok törnek felszínre, mikor két testvér családja hosszú idő után ismét találkozik: Eszter nővére, Ernella családjával hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni.

Közvetlenül a vetítés után ismét színpadra lép a társulat – Hajdu Szabolcs, Pető Kata, Földeáki Nóra, Szabó Domokos és Gelányi Imre –, és a Kálmán-nap színdarabot adják elő.

A Kálmán-nap márciusban megnézhető a mozikban is, és az Ernellák Farkaséknál is újra filmvászonra került. Az Egy százalék indián mozipremierje pedig a tervek szerint idén ősszel lesz.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Hajdu Szabolcs: a Petőfi-film költségvetéséből 200 Kálmán-nap készülhetne el

Online mozipremieren Hajdu Szabolcs új filmje, a Békeidő

Magyar film nyert Karlovy Varyban, Hajdu Szabolcs filmje, az Ernelláék Farkaséknál kapta a fődíjat