EventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Kína rákényszeríthetné Putyint a háború befejezésére a lengyel külügyminiszter szerint

Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter Brüsszelben
Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter Brüsszelben Szerzői jogok AP Photo/Virginia Mayo
Szerzői jogok AP Photo/Virginia Mayo
Írta: SL
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Radoslaw Sikorski: az ukrajnai háború csak akkor érhet véget, ha Putyin rájön, hogy "a költségei emberéletekben és pénzügyi kiadásokban kifejezve nagyobbak, mint az általa elérni kívánt cél."

HIRDETÉS

A lengyel külügyminiszter a BBC Worldnek adott interjújában azt mondta, hogy Kína rákényszeríthetné Putyint az ukrajnai háború befejezésére. Radoslaw Sikorski szerint "nincs hiány potenciális közvetítőkből, Törökország, az ENSZ", de csak Kína tudná rábírni az orosz elnököt, hogy hagyja abba ezt a háborút. 

A külügyminiszter ugyanakkor hozzátette, "nem látom jelét annak, hogy Putyin tárgyalni akarna”. Sikorski úgy látja, az ukrajnai háború csak akkor érhet véget, ha az orosz elnök rájön, hogy "költségei emberéletekben és pénzügyi kiadásokban kifejezve nagyobbak, mint az általa elérni kívánt cél." Márpedig "Putyinnak még időre van szüksége, hogy ezt megértse".

Az ukrán hadsereg korábban azzal vádolta meg Kínát, hogy katonai felszereléseket ad el Oroszországnak, mivel Ukrajna kínai aknavetőgránátokat talált orosz állásokban.

Az Európai Unió február elején új kereskedelmi korlátozásokat javasolt mintegy két tucat cég ellen, köztük három kínai székhelyű cég ellen, amelyeket azzal vádolnak, hogy támogatják Oroszország ukrajnai háborúját - emlékeztet az Euromaidan ukrán lap.

Vang Ji kínai külügyminiszter ugyanakkor februárban azt mondta ukrán kollégájának, Dmitro Kulebának, hogy Peking nem ad el halálos fegyvereket Oroszországnak.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Witness: a lengyelek felkészülnek arra, hogy ha kell, megvédjék a hazájukat Oroszországtól

A lengyel elnök és a kormány együtt fordítaná Moszkva ellen Trumpot

A lengyel külügyminiszter szerint NATO-katonák már rég vannak Ukrajnában