NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Kijutott az olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott

Vámos Petra (piros mezben) betörése japán játékosok között a Magyarország - Japán mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2024. április 14-én.
Vámos Petra (piros mezben) betörése japán játékosok között a Magyarország - Japán mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2024. április 14-én. Szerzői jogok Derencsenyi Istvan/MTI - MTI
Szerzői jogok Derencsenyi Istvan/MTI - MTI
Írta: Peter KristofEuronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Az erről döntő mérkőzésen a magyar csapat 37-28-ra verte Japánt Debrecenben.

HIRDETÉS

A magyar válogatott a csütörtöktől vasárnapig Debrecenben zajló selejtező tornán vívhatta ki az ötkarikás részvételt, amit az első mérkőzésen az utazási nehézségek miatt a részvételt lemondó Kamerun helyett beugró Nagy-Britannia elleni fölényes, 49-11-es győzelemmel alapozott meg.

Pénteken a selejtezőtorna legerősebb együttesének tartott, világbajnoki 4. helyezett Svédország következett, amelytől a válogatott a decemberi vb-n négygólos vereséget szenvedett. Most azonban más volt a forgatókönyv: a svédek egyetlen percig sem vezettek, de a mérkőzés így sem volt izgalommentes. A magyar csapat végül három góllal, 28-25-re győzött, ami a többi eredmény alakulásával együtt azt jelentette, hogy még egy Japán elleni négygólos vereséggel is kijutott volna az olimpiára.

Ennél szerencsére jóval simábban ment. A magyar válogatott 18-11-es félidő után 37-28-ra győzött, így csoportelsőként vívta ki az olimpiai részvételt, amit a köztévének Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány értékelt.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra. Nagyon sok energiát fektettünk ebbe két és fél éven keresztül. Rendkívül nehéz és hosszú volt az út, de most minden rendben volt: a koncentráció, az akarat, a figyelem a svédek és a japán elleni meccseken. Mindenkinek köszönjük a szurkolást, azoknak is, akik itt voltak Debrecenben és azoknak is, akik a tévében néztek minket. A lányok olyan szeretetet kaptak, hogy úgy érezték, egyszerűen sebezhetetlenek”
Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya
Golovin Vlagyimir (elöl) a Svédország - Magyarország (25-28) mérkőzés után a debreceni Főnix Arénában 2024. április 12-én.
Golovin Vlagyimir (elöl) a Svédország - Magyarország (25-28) mérkőzés után a debreceni Főnix Arénában 2024. április 12-én.MTI

Az ötkarikás játékok csoportbeosztását mindkét nem számára – a magyar férfi válogatott már korábban kvalifikálta magát – kedden készítik el. Az olimpia megnyitóját július 26-án rendezik, a küzdelmek augusztus 11-éig tartanak.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Párizs készül az olimpiára, áthelyezi a hajléktalanokat és az illegális bevándorlókat

Flow-ban kell maradniuk a női kéziseknek – korábbi világklasszisok szerint

Podcast: Felnőtt világbajnok akar lenni az első magyar profi sznúkeres