NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Mindkét kézilabda csapatunk egy csoportban a házigazda, címvédő franciákkal a párizsi olimpián

A magyar női kézilabda válogatott játékosai az olimpiára jutást ünneplik a debreceni Főnix Arénában 2024. április 14-én.
A magyar női kézilabda válogatott játékosai az olimpiára jutást ünneplik a debreceni Főnix Arénában 2024. április 14-én. Szerzői jogok Czegledi Zsolt/MTI - MTI
Szerzői jogok Czegledi Zsolt/MTI - MTI
Írta: Peter Kristof
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

A női válogatottnak csak továbbjutás esetén lesz skandináv ellenfele.

HIRDETÉS

Kisorsolták Párizsban a női és a férfi kézilabdatornák csoportbeosztásait. A résztvevő tizenkét csapatot mindkét nem esetében két hatos csoportra osztották. Első ránézésre a magyar női válogatott csoportja tűnik könnyebbnek, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese aligha kaphatott volna kedvezőbb sorsolást.

Az olimpiára vasárnap, Debrecenben kijutott magyar válogatott Franciaország, Spanyolország, Hollandia, Brazília és Angola társaságában a B csoportba került. A másik hatosban Norvégia, Dánia, Svédország, Németország, Szlovénia és a Koreai Köztársaság küzd meg egymással.   

Első csoportmeccsüket a magyar nők egy nappal az olimpia nyitóünnepsége előtt, július 25-én játsszák a házigazda Franciaországgal, majd sorrendben a brazil, az angolai, a spanyol és a holland válogatott elleni találkozó következik. A csoportok első négy-négy helyezettje bejut a legjobb nyolc közé, ahonnan a torna kieséses rendszerben, a negyeddöntőkkel (augusztus 6-án) és az elődöntőkkel (8-án) folytatódik, majd augusztus 10-én, Lille-ben a bronzmérkőzéssel és a döntővel zárul.

A magyar női válogatottnak ez lesz a nyolcadik ötkarikás részvétele, legjobb eredménye a 2000-es ezüstérem volt.

A férfiak nagyon erős csoportba kerültek

A magyar férfiválogatott a címvédő Franciaország mellett az előző három világbajnokságot egyaránt megnyerő Dániával, valamint Norvégiával, Egyiptommal és Argentínával együtt szintén a B jelű csoportba került.

Chema Rodriguez szövetségi kapitány együttese először a valamivel könnyebbnek tűnő mérkőzéseit játssza le Egyiptom és Argentína ellen, ezután a norvégok, majd a dánok elleni csata következik, a franciák pedig az utolsó fordulóban, augusztus 4-én lesznek a magyar csapat ellenfelei.

A magyar férfi válogatott játékosai az olimpiai részvétel kivívása után a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban 2024.03.17-én.
A magyar férfi válogatott játékosai az olimpiai részvétel kivívása után a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban 2024.03.17-én.Bodnar Boglarka/MTI - MTI

A másik csoportba Svédország, Spanyolország, Németország, Horvátország, Szlovénia és Japán került. A lebonyolítás ugyanaz, mint a nőknél, a bronzmérkőzést és a finálét Lille-ben, az olimpia utolsó napján. augusztus 11-én rendezik.

A magyar férfiválogatott kilencedik alkalommal szerepel olimpián, eddigi legjobb eredményei az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es negyedik helyezések voltak.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Flow-ban kell maradniuk a női kéziseknek – korábbi világklasszisok szerint

Kijutott az olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda-válogatott!