EventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Hangok és fények – pécsiek a Magyar Zene Házában

Audiovizuális program a Hangdómban
Audiovizuális program a Hangdómban Szerzői jogok KG/Euronews
Szerzői jogok KG/Euronews
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Klasszikus zene, kísérleti elektronika, hangdóm-vetítés és költészet a Városligetben.

HIRDETÉS

A Magyar Zene Háza két éve futó nagysikerű programsorozata a Város a Házban, mely vidéki városok számára nyit lehetőséget arra, hogy sokszínűen bemutassák változatos zenei életüket, kiemelkedő együtteseiket, művészeti fesztiváljaikat, feltörekvő tehetségeiket. 

Debrecen, Veszprém és Székesfehérvár után ezúttal Pécs város zenei életét ismerheti meg a Zene Háza közönsége.

A programkínálatban egyszerre jelenik meg a műfaji sokszínűség, az ismeretterjesztés, de a jövő tehetségeinek is lehetőséget ad a bemutatkozásra. Az április 26-28. között zajló programsorozatban a legszélesebb műfaji palettán mozgó műsorok valósulnak meg a klasszikus zenétől a kísérleti elektronikáig, a hangdóm vetítéstől a szépirodalmi koncertbeszélgetésig.

Egy csokorra való audiovizuális programot mutatnak be a Hangdómban: az ország egyik leglátványosabb rendezvényeként számon tartott Zsolnay Fényfesztivál világát is  megidézik. A pénteki premier után a teljes pécsi hétvégén, szombaton és vasárnap is megtekinthető a program.

Lovasi András dalszerzői estjének dalai egy olyan képzeletbeli galériát idéznek meg, ahol a szerző szívesen lenne teremőr.

Fellép az Eozin Vonósnégyes, valamint két pécsi születésű, Junior Prima-díjas fiatal tehetség, Megyimórecz Ildikó szoprán és Balogh Ádám zongoraművész is. 

A zeneművek mellett Parti Nagy Lajos olvas fel saját verseiből, Weöres Sándor, Csorba Győző és Bertók László műveit pedig Kocsis Gergely színművész előadásában hallhatjuk.

A teljes programot itt lehet megnézni.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Elhunyt Bernard Hill, a Gyűrűk ura Théoden királya

A moldovai kisebbségek is megmutatják magukat az idei Balkan Trafik! fesztiválon

Cartoon Movie: teltházas vetítések, izgalmas szakmai fórumok a rajzfilmek szerelmeseinek