EventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Miniszterei kitartanak Pedro Sánchez mellett, de a spanyolok nem tudják mit gondoljanak

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez Szerzői jogok Manu Fernandez/Copyright 2023 The AP. All rights reserved
Szerzői jogok Manu Fernandez/Copyright 2023 The AP. All rights reserved
Írta: Zoltan Siposhegyi
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Miközben a spanyol kormányfő hétfőig, elvonulva fontolgatja, hogy lemondjon-e posztjáról felesége korrupciós botránya miatt, a spanyol társadalom ismét kettészakadt.

HIRDETÉS

Pénteken országszerte tüntettek a Pedro Sánchez miniszterelnökkel szimpatizáló szocialisták és a távozását követelő jobboldaliak. 

Miniszterei egymásra licitálva jelezték, hogy ők bíznak benne. A volt kormányfő, Jose Luis Zapatero pedig azt állította, hogy bármi is történjen, ez a vita már most jót tett a demokráciának.

,,Ez rágalmazás, blöff és hazugság. A végén ki fog derülni, hogy az egész egy média által keltett politikai lejárató kampány. Mondjuk nem túl ízléses, hogy a családját vették célba - vélekedett Jose Manuel Albares külügyminiszter.

Az EU külügyi főképviselője, Josep Borrell a spanyol diplomácia vezetője volt még az első Sánchez-kormány alatt, így jól ismeri a válaszút elé került politikust. Szerinte nagyon nehéz elválasztani a politikai viták, felvetések és egyeztetések világát a családtól, ezért a kormányfő most nehéz helyzetbe került.

A nyomozást kezdeményező Tiszta Kezek mozgalom erősen kötődik a spanyol szélsőjobboldalhoz és a visszaéléseket megszellőztető újságírók is nyíltan ellenzékiek, így Sánchez továbbra is kitart felesége ártatlansága mellett és azt állítja, hogy tudatos lejáratásról van szó.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Nicolas Schmit szerint "felül kell vizsgálni" az Egyiptommal és Tunéziával kötött uniós migrációs megállapodásokat

Kínai kapcsolat: rendőrök kutatták át egy AfD-s EP-képviselő brüsszeli irodáit

Szabályos, de aggályos egyes EP-képviselők extra pénze