EventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Olaf Scholz: „Meg kell erősíteni a NATO európai pillérét!”

Rishi Sunak brit miniszterelnök és Olaf Scholz német kancellár Berlinben 2024.04.24-én.
Rishi Sunak brit miniszterelnök és Olaf Scholz német kancellár Berlinben 2024.04.24-én. Szerzői jogok AP Photo/Markus Schreiber
Szerzői jogok AP Photo/Markus Schreiber
Írta: Peter Kristof
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A Rishi Sunak brit miniszterelnökkel találkozó német kancellár üdvözölte, hogy az amerikai kongresszus megszavazta a további támogatást Ukrajnának.

HIRDETÉS

„Németország és Nagy-Britannia Ukrajna oldalán áll" – hangoztatta a Rishi Sunak brit miniszterelnököt Berlinben fogadó Olaf Scholz német kancellár.

Sajtótájékoztatójukon Scholz arról is beszélt, hogy a NATO európai pillérének megfelelő elrettentő erővel kell rendelkeznie, mivel az ukrajnai háború is rávilágított arra, hogy az európai biztonsági struktúra veszélybe került.

Meg kell erősítenünk a NATO európai pillérét! Főleg, ami az elrettentő képességet illeti, mert Európa elrettentési képességének és védelmének mindig hitelesnek kell lennie
Olaf Scholz, német kancellár

Scholz biztatónak nevezte, hogy az amerikai kongresszus megszavazta a további támogatást Ukrajnának, ugyanakkor leszögezte, hogy a hadban álló országnak Németország továbbra sem hajlandó nagy hatótávolságú Taurus rakétákat szállítani.

A német katonákkal is találkozó Sunak úgy fogalmazott, „nem szabad elsiklani” afölött, hogy Németország Nagy-Britannia mellett Ukrajna egyik legfontosabb támogatója.

A két kormányfő a szorosabb védelmi együttműködés mellett– brit közlések szerint – energetikai témákat és a szervezett bűnözéssel szembeni fellépéssel kapcsolatos teendőket is megvitatott, illetve szót ejtett a „zöld hidrogén" németországi importjáról is.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Mire lehet elég az amerikai segélycsomag Ukrajnának?

A Kreml közölte, hogy Oroszország elpusztítja Ukrajna új, nyugati fegyvereit

Az amerikai képviselőház megszavazta az Ukrajnának szánt katonai segélycsomagot