EventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Az Amnesty International Izraelt és Oroszországot is elmarasztalta

Agnes Callamard, az Amnesty International főtitkára
Agnes Callamard, az Amnesty International főtitkára Szerzői jogok Kirsty Wigglesworth/Copyright 2024 The AP. All rights reserved
Szerzői jogok Kirsty Wigglesworth/Copyright 2024 The AP. All rights reserved
Írta: Peter Kristof
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A nemzetközi jogvédő szervezet kritizálja az Egyesült Államokat és az Egyesült Királyságot is.

HIRDETÉS

A Gázai övezetben és Ukrajnában élő civil lakosság sorsa áll az Amnesty International éves jelentésének középpontjában. Az emberi jogi civil szervezet szerint a szenvedés, amelyet az emberek mindkét országban elszenvednek, annak következménye, hogy Izrael és Oroszország a nemzetközi jogot figyelmen kívül hagyja.

A jelentés kiemeli azt is, hogy az Egyesült Államok elmulasztotta jelenteni az Izrael által elkövetett jogsértéseket. Az Amnesty International főtitkára, Agnes Callamard szerint a jogsértések mértéke példátlan.

„Az elmúlt hat hónapban azt láthattuk Gázában, hogy kollektíven büntetik a palesztin népet az éhínség háborús fegyverként való felhasználásával, ami rendkívül sok áldozatot követelt. Hasonló jogsértéseknek lehettünk tanúi Ukrajnában Oroszország részéről" – mondta Callamard.

Az Amnesty International továbbá hangot adott aggodalmának a félretájékoztatásnak a közelgő idei választásokra gyakorolt lehetséges hatásai miatt.

„2024-ben, abban az évben, amikor a legtöbb ember fog szavazni, aggaszt bennünket a tény, hogy a kormányok nem szabályozták a nagy technológiákat, illetve a technológiát egyáltalán" – mondta még a civil szervezet főtitkára.

Az Amnesty International erősen bírálta az Egyesült Királyságot is a ruandai migránsprogram miatt, amelyet mindössze néhány nappal azután fogadtak el, hogy öt ember vízbe fulladt, amikor át akartak kelni a La Manche csatornán Franciaországból Angliába.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Az EU külügyi vezetője a második világháborús pusztításhoz hasonlítja Gáza lerombolását

A szenátus jóváhagyta, napokon belül megérkezhet az első amerikai segély Ukrajnának

Izraeli csapás Rafah városára, nem kizárt, hogy már csak 40 izraeli túsz él Gázában